Image

Staalframe of skeletbouw, de toekomst?

Staalframebouw is een bouwmethode waarmee je snel, nauwkeurig en duurzaam kan bouwen. 

 

Dit voor een nieuw-, aanbouw of zelfs optoppingen.

Sterk, grote tijdswinst, licht van gewicht, zeer flexibel in mogelijkheden en een groot wooncomfort zijn de vele voordelen van staalbouw. Met staalframebouw heb je de keuze om modern of klassiek te bouwen met een grote keuze aan gevelafwerking.

Voordelen van Staalframebouw

In het buitenland wordt sketelbouw met staalframes al jaren met succes toegepast. In België is staalframebouw echter een recente en innoverende bouwmethode.

Low Energy Invest is één van de weinige aannemers die volop de kaart voor deze techniek heeft getrokken.

Nauwkeurigheid

Een woning met rechte wanden en rechte hoeken. Alles zeer nauwkeurig met profielen geproduceerd tot op 1/10° mm.

Licht, lichter, lichtst

Licht, lichter, lichtst

Lichter dan eender welk constructiemateriaal. Minder kans op gebruik van kraan of lift op de werf.

Duurzaamheid

Staal is 100 procent recycleerbaar. Bovendien heb je met staalframebouw geen afval op de werf. Stalen frames hebben een langere levensduur dan houten balken en zijn levenslang bestand zijn tegen corrosie.

Zeer sterk

Zeer sterk

Hoogste sterkte-gewichtsverhouding van alle bouwmaterialen.

Tijdwinst

Een zeer snelle bouwmethode zonder het gebruik van zware gereedschappen en apparatuur, daarbij kan het in elke weersomstandigheid worden geplaatst.
Onbrandbaar

Onbrandbaar

Staal brandt niet en zal niet bijdragen aan het verspreiden van een vuur.

Staalframe:Wat is het ?Hoe wordt het gemaakt?Welke eigenschappen heeft het?

Staal

Onze leverancier gebruikt een hoogwaardig gegalvaniseerd staal met een metaalcoating. Zo garanderen we samen een staalframe van topkwaliteit. Deze Magnelis® coating staat garant voor een oppervlaktebescherming op lange termijn en dat voor verschillende toepassingen.. Zo is het staalframe volledig beschermd tegen corrosie.

Productie

Het koudwalsen is een vervorming van de staalplaat om een profiel te bekomen. Deze techniek van vervorming bestaat erin om de staalplaat in verschillende profielhoofden - gemonteerd op een profiellijn - te laten passeren. De profielvormer wordt gevoed door een staalrol. De profielen worden vervaardigd met een nauwkeurigheid van 1/10de mm.

Dit gebeurt volledig automatisch en met een minimum aan afval. Zo komen we tot een profiel waarbij alles voorzien is voor de opbouw en plaatsen van de  technieken (verwarming, elektriciteit, ..)

Afmetingen

Alle C profielen zijn vervaardigd in verzinkt staal en hebben verschillende afmetingen.

H: hoogte 75, 89, 150, 200, 250mm

t: dikte staal van 0.7 tot 2.0mm

B: breedte 50mm

C: lip 15mm

Wanden

De staalprofielen worden door onze leverancier binnen, onder gecontroleerde omstandigheden, geassembleerd tot complete frames die op de bouwplaats afgeleverd worden. Hierdoor ontstaat er zowel tijdwinst als een nauwkeurig product.